Foto: Mats Bäcker

Scenbild efter scenbild plockades upp ur den stora lådan när scenografen Colin Richmond besökte oss, och på vårt bord stod snart en hel modell av den otroligt detaljrika dekorproduktionen som skulle fylla verkstaden under hela sommaren. Häxorna i Eastwick som i september hade premiär på Cirkus i Stockholm, är en stor satsning av 2Entertain, Vicky Nöjesproduktion i samarbete med en av världens största musikalproducenter, Cameron Mackintosh, som står bakom succéer runt om i världen som Cats, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Hamilton, Miss Saigon och många fler.

Det är ovanligt på svenska scener att en scenografi består av så mycket dekor och rekvisita och den välgjorda modellen som var förlagan till allt vi skapade, satte ribban högt för allt ifrån konstruktion och automation till alla hantverk som snickeri, svetsning och dekormåleri.

Häxorna i Eastwick bygger på den välkända filmen med samma namn och Peter Jöback står för huvudrollen som Darryl Van Horne, medan de tre kvinnorna spelas av Linda Olsson, Kayo och Vanna Rosenberg.

Bilderna nedan visar processen från modell till färdig scen.