Dekor för alla tillfällen

Låt drömmarna växa

Vår verkstad är specialiserad på att skapa helt unika miljöer och dekorer. Inspireras gärna av olika typer av projekt som vi tidigare gjort. Men låt gärna drömmarna växa sig större!

Mer om våra tjänster

Helhetslösningar för scenproduktioner

Hede Ateljé har under många år levererat helhetslösningar för stora föreställningar och teaterproduktioner. Genom lång erfarenhet i branschen och ett nära samarbete med produktionsbolag och övriga kreatörer i produktionsteamet, kan vi ta ansvaret för att ta fram all dekor och teknik för en föreställning och levererar och monterar allt inför premiären. Vi anpassar också många av våra produktioner för nya scener och turnéer.

Vi har en unik verkstad med stor monteringshall där vi kan producera flera stora produktioner samtidigt. Vi kan även specialtillverka delar av produktioner som är svåra att producera på grund av utrymmessjäl eller för att det behövs speciell utrustning eller kompetens. Eller helt enkelt när tiden inte räcker till!

Vårt team sträcker sig från idé och konstruktion till alla olika hantverk som krävs för att skapa scenbilder utifrån olika önskemål. Från bärande konstruktioner, tekniska lösningar och automation för de stora delarna, till detaljerna som ger den specifika känslan genom en mängd olika hantverk som finsnickeri, dekormåleri, sömnad, 3D-printer och storbildstryck.

Bland våra stora helhetsprojekt har vi teateruppsättningar som Häxorna från Eastwick, Book of Mormons, Rock of Ages, Macken, Dirty Dancing, Familjen Addams och många, många fler. När det gäller artister har vi haft helhetsansvar för många stora krogshower, bland annat Ola Salo, Eric Gadd, Jill Jonsson och Peter Jöback. Vi har också producerat dekor till föreställningar på Göteborgsoperan, Stockholms Stadsteater och Stadsteatern i Göteborg. Även TV- och filmproduktioner anlitar oss till studiodekor, rekvisita och kulisser.

Specialanpassad rekvisita

Det är oftast detaljerna som skapar den rätta känslan i en föreställning! Hede Ateljé har lång erfarenhet av att specialanpassa föremål eller leta upp och anpassa udda föremål och för att göra rekvisitan trovärdig. Ofta handlar det om att anpassa en produkt eller en detalj så att den fungerar på ett specifikt sätt föreställning efter föreställning, vilket ställer höga krav på hållbarhet och en tillförlitlighet i att funktionen bibehålls. Andra gånger hjälper vi till att leta reda på eller tillverka tidstypiska detaljer, trovärdiga maträtter, annorlunda musikinstrument eller helt andra detaljer. Bara fantasin sätter gränser!

Vi har tillverkat och skapat rekvisita för bland annat Galenskaparna, Fredriksdalsteatern och En värsting till syster. Vi har också skapat rekvisita för Carl-Einar Häckner och Joe Labero.

Magisk scenografi

Emanuel Petersson har skapat drömska scenografier för både stora och små scener genom åren. Han har blivit hyllad för bland annat Nötknäpparen av Svenska Balettskolan på Lorensbergsteatern, Fredriksdalsteaterns uppsättningar, Carl-Einar Häckners varietéer och Tomas von Brömsen på Lisebergsteatern. Som scenograf har han ett nära samarbete med regissören och det kreativa teamet och skapar utifrån fria eller snäva ramar beroende på önskemål. Hans formgivning präglas av cirkuskitsch, svärta och lekfull detaljrikedom. Han lägger sin själ i att skapa ett unikt uttryck från idé ända till det sista penseldraget när scenen står klar inför premiär.

Förverkliga dina drömmars scen genom att låta Emanuel rita nästa scenografi!

Miljöer med karaktär

En genuin känsla av svunna tider, karaktären från en speciell plats eller en annan röd tråd som ska kännas igen i varje detalj. Att ge människor en minnesvärde upplevelse är ofta det bästa sättet att kommunicera på.

I vår verkstad är vi vana att bygga upp specifika karaktärer och känslor i olika miljöer. Vi kan hjälpa dig att producera och om du vill designa en miljö för att ge dina besökare en upplevelse att minnas, kanske entrén, konferensrummet, trapphuset eller en utomhusmiljö.

Vi har bland annat byggt en foajé med cirkustema för Åby hotell, eldskulpturen i Brunnsparken för Julstaden Göteborg 2018, vikingalampor och butiksinredning till Liseberg, ett minnesträd och stenskulpturer för Håjum begravningsplats i Trollhättan, en jätteridå i ett trapphus på Teatergatan i Göteborg och en helt unik konceptbutik för L:a Bruket i Stockholm.

Vi antar gärna utmaningen att hitta spännande lösningar utifrån arkitektens visioner, men kan även hjälpa till med idé och design för ditt projekt.

Upplevelserika utställningar

Bara fantasin sätter gränsen för hur man genom alla sinnen kan ta del av och lära sig nya saker. Med en verkstad och ett kreativt team som är specialiserade på olika former av scengestaltning och dynamisk teknik, ges också förutsättningar att skapa dekor och rekvisita till spännande och upplevelserika utställningar.

Vi har möjlighet att hjälpa dig med alltifrån idé och koncept, till utformning och design, till teknik och konstruktion, till utförande och montering. Du kanske har idéer kring ett speciellt uttryck, eller en funktion som ska ge en unik upplevelse? Vi har kompetens inom både gestaltning och kommunikation och hjälper dig gärna att spåna.

Hede Ateljé tillverkade dekoren till den permanenta utställningen Borgfolk på Glimmingehus. Vi producerade även dekor och rekvisita för utställningen om Sven Nordqvist på Dunkers hus samt utställningen om Tove Jansson på Konstmuseet i Göteborg.

Kommunicera i verkligheten

Att fånga uppmärksamheten hos människor är krävande i ett samhälle med informationsöverflöd. Människor längtar efter upplevelser som är på riktigt, som väcker känslor och reaktioner. En intressant miljö, en spännande utställning eller andra upplevelser som möter oss på olika sätt. I verkligheten.

Skapa oförglömliga koncept genom att blanda det bästa mellan strategisk kommunikation och magin i scengestaltning. Oavsett om du kommit långt eller kort i din tankeprocess kan vi hjälpa dig att utforma en lösning som kommunicerar det du vill få fram, från idé till färdig produkt.

Vår verkstad har stora förutsättningar att förverkliga idéer för annorlunda kommunikation, kampanjer och event. Det kan handla om miljöer eller detaljer för överraskande upplevelser, fungerande prototyper eller annorlunda skyltar. Genom dekor, rekvisita och automatiserad teknik kan vi skapa unika upplevelser som blir på riktigt. Vi har även kompetens att ta fram konceptidéer, strategi, design och grafisk produktion för kommunikationsprojekt.

Lisa Göthberg som är ny i teamet är van att jobba med koncept och strategi inom kommunikation och är lyhörd för idéer och önskemål.  Hon har ett brinnande intresse för hållbarhetskommunikation och har skapat kommunikationsmaterial och projektlett event med social och ekologisk hållbarhet i centrum.

Bland våra kunder finns Garveriet i Floda, Blomsterlandet, Svenska Kyrkan, Atlas Copco och Epiroc.