En värld för dig som är liten på jorden! Miniverseum är Universeums nya satsning på alla små äventyrare. Här introduceras biologisk mångfald och hållbar utveckling för barn från 0 till 6 år – nästa generation innovatörer, biologer och beslutsfattare! 

Emanuel Petersson och Lisa Göthberg på HedeAteljé designade och utvecklade konceptet  i samarbete med projektgruppen på Universeum, och vår verkstad tillverkade alla delar till den detaljrika miljön. Ett helhetsuppdrag

Konceptet gick ut på att skapa en lärmiljö där barn och deras föräldrar kan uppleva och lära sig spännande saker tillsammans. Den nya utställningen fylldes med lekytor som integreras med spännande temaaktiviteter för att lyfta djur och natur, ekosystem, biologisk mångfald, hållbarhet i staden och andra viktiga delar för en hållbar utveckling. Resultatet blev en detaljrik och annorlunda sagovärld i jordnära men lekfulla färger. En värld som flirtar med både vuxna och barn och som låter det konstnärliga uttrycket ta stor plats barnens förtrollade värld.